Saffransris med skaldjur och tomat

 
Ät riset tillsammans med härliga skaldjur, zucchini, körsbärstomater och persilja. Ha gärna citronklyftor till rätten för att addera en extra dimension. Smaklig måltid önskar vi er!

Gör så här

Tina skaldjursmixen.

Ris: Koka upp vattnet med buljongtärningarna och håll varmt.

Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i olivoljan i en stor gryta. Tillsätt riset och fräs ytterligare någon minut. Rör i saffranet och häll på vinet och låt koka in något.

Tillsätt buljongen i omgångar och koka riset mjukt ca 25 minuter. Rör då och då, ju oftare desto bättre.

Skaldjur: Låt skaldjursmixen rinna av i ett durkslag.

Skär zucchinin i tärningar och stek dem och skaldjuren med riven vitlöksklyfta i omgångar i olivoljan. Salta och peppra.

Skär tomaterna i halvor. Hacka persiljan.

Till servering: Lägg upp riset och skaldjursblandningen och strö på tomater och persilja. Dela citronen i fyra klyftor och servera till.

Ingredienser
Ris
1 l vatten
2 kycklingbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
1 gul lök
1 msk olivolja
4 dl carnaroliris
1/2 g saffran
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
Skaldjur
2 förp skaldjursmix (à 350 g)
1 zucchini (à ca 300 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt
peppar
250 g körsbärstomater
1/2 kruka persilja
Till servering
1 citron

Etiketter:, ,